Ana sayfa SAĞLIK TARİFLER PORTAKALLI PANCAR SALATASI VE AVAKADOLU SOS

PORTAKALLI PANCAR SALATASI VE AVAKADOLU SOS

114
0

Salata için:

  • 6 orta/iri boy pancar
  • 2 portakal (dilediğiniz çeşit)
  • 1 greyfurt (kırmızı),
  • Dilediğiniz yeşillik (mor marul, hindiba veya kıvırcık olabilir)
  • Avakado-misket limon sosu

Sosu için:

  • 1/2 kase avakado
  • 1/4 kase hindistan cevizi yağı
  • 1 yemek kaşığı agave şurubu yada pekmez
  • 2 yemek kaşığı taze portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı greyfurt suyu (isteğe bağlı)
  • bir tutam tuz

Mutfak robotunda sos için gerekli tüm malzemeleri birlikte çekin.

Hazırlanış:

  1. Fırını önden 180 dereceye ısıtın. Herbir pancarı iyice yıkayın ve iki ucunu kesin. Pancarları üçlü gruplar halinde  2 parça aleminyum folyoya yerleştirin, grupların üzerinde zeytinyağı gezdirip paketleyin ve fırın tepsisine yerleştirip (45-75 dakika arası) çatal rahatça batırılabilinceye kadar közleyin. Közlenme zamanı pancarın boyutuna göre değişebilir. Fırına koyduktan 30 dakika sonra her 15 dakikada bir çek edebilirsiniz.
  2. Dikkatlice folyoyu açın ve 5-10 dakika pancarları soğumaya bırakın. Sonraki aşamada pancarları soyun ( pişmiş pancarın kabuğu kağıt havlu yardımı ile ovunca rahatlıkla sıyrılacaktır) ve iri parçalara bölün.
  3. Pancarlar pişerken bir yandan  portakalları hazırlayabilirsiniz. Portalakalların iki ucunu kesip (kesme tahtasında kaymaması için) fotoğrafta gösterildiği üzere kabuk, çekirdek ve zarlarından ayırın.
  4. Sunum için tabağa önce mevsim yeşilliklerden yatak hazırlayın. Sonrasında pancar ve portakalları yerleştirin, dilediğiniz çekirdek/çiğdem veya tohumları serpin ve son olarak  hazırladığınız avakado sosunu üzerinde gezdirip servis yapın.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here