Salata için:
- 6 orta/iri boy pancar
- 2 portakal (dilediğiniz çeşit)
- 1 greyfurt (kırmızı),
- Dilediğiniz yeşillik (mor marul, hindiba veya kıvırcık olabilir)
- Avakado-misket limon sosu
Sosu için:
- 1/2 kase avakado
- 1/4 kase hindistan cevizi yağı
- 1 yemek kaşığı agave şurubu yada pekmez
- 2 yemek kaşığı taze portakal suyu
- 1 yemek kaşığı greyfurt suyu (isteğe bağlı)
- bir tutam tuz
Mutfak robotunda sos için gerekli tüm malzemeleri birlikte çekin.
Hazırlanış:
- Fırını önden 180 dereceye ısıtın. Herbir pancarı iyice yıkayın ve iki ucunu kesin. Pancarları üçlü gruplar halinde 2 parça aleminyum folyoya yerleştirin, grupların üzerinde zeytinyağı gezdirip paketleyin ve fırın tepsisine yerleştirip (45-75 dakika arası) çatal rahatça batırılabilinceye kadar közleyin. Közlenme zamanı pancarın boyutuna göre değişebilir. Fırına koyduktan 30 dakika sonra her 15 dakikada bir çek edebilirsiniz.
- Dikkatlice folyoyu açın ve 5-10 dakika pancarları soğumaya bırakın. Sonraki aşamada pancarları soyun ( pişmiş pancarın kabuğu kağıt havlu yardımı ile ovunca rahatlıkla sıyrılacaktır) ve iri parçalara bölün.
- Pancarlar pişerken bir yandan portakalları hazırlayabilirsiniz. Portalakalların iki ucunu kesip (kesme tahtasında kaymaması için) fotoğrafta gösterildiği üzere kabuk, çekirdek ve zarlarından ayırın.
- Sunum için tabağa önce mevsim yeşilliklerden yatak hazırlayın. Sonrasında pancar ve portakalları yerleştirin, dilediğiniz çekirdek/çiğdem veya tohumları serpin ve son olarak hazırladığınız avakado sosunu üzerinde gezdirip servis yapın.






