Glutensiz beslenmek bazı otoimmün hastalıklarda önerilse de aslında herkesin glütensiz beslenmesi sağlık açısından çok faydalı diye düşünüyorum. Uzun zamandır çok severek yaptığım, oldukça basit, pratik bu glutensiz ekmek tarifini tekâmülcülerle paylaşmak istedim.
Malzemeler:
4 bardak glütensiz un (karabuğday unu)
1 yemek kaşığı karnıyarık otu tozu
1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
1 çay kaşığı deniz tuzu
1 tatlı kaşığı karbonat ve aktifleştirmek için 1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 bardak su
Yapılışı:
Önce kuru olanları yani 4 bardak unu, karnıyarık otu tozunu, tuzu, öğütülmüş keten tohumunu bir büyük kapta karıştırıyoruz. Sonra bu karışımın üstüne karbonatı ekleyerek, üzerine limon suyunu döküyoruz. Suyu ilave ettikten sonra zeytinyağını da ekliyoruz. Hepsini iyice karıştırıyoruz.
Yağlı kâğıt serdiğimiz uzun bir kek kalıbına karışımı döküyoruz. Üzerine bir yemek kaşığı su ilave ederek spatula ile düzeltiyoruz ve üzerine çörek otu, susam serpiyoruz, isterseniz benim yaptığım gibi spatula ile enine çizgiler yaparak şekil verebilirsiniz. Bu şekilde dilimlenirken kolaylık oluyor. Son olarak önceden ısıtılmış fırında, 150 derecede 60-70 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.







Hemen denenecek, teşekkürler 👍🤍