Ana sayfa SAĞLIK TARİFLER TEKAMÜL KURABİYESİ

TEKAMÜL KURABİYESİ

317
1

Yıllardır tekamülcüler için yaptığım kurabiye tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Denedikten sonra mutlaka yorumlarınızı bekliyorum.

MALZEMELER:

2 veya 3 ad. Muz (olgunlaşmış)

2 yemek kaşığı keten tohumu (çekilmiş)

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı Sıvıyağ veya 2 yemek kaşığı tahin

1 tatlı kaşığı karbonat

1 tatlı kaşığı tarçın

1 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu veya kakao tozu

İçine çekilmiş çiğ kuruyemiş (badem, ceviz veya fındık)

İçine doğranmış kuru meyve (isteğe göre; incir, kuru kayısı, üzüm vs.) Önceden ıslatılmış ve yumuşatılmış

Kıvama göre 2-4 kaşık arası un (çiğ karabuğday, yulaf, çavdar, nohut, mercimek unu vs.)

1 yemek kaşığı hurma özü veya keçiboynuzu özü

Yine isteğe göre içine portakal rendelenebilir. 1 tatlı kaşığı zencefil konabilir.

Üzerini süslemek için Hindistan cevizi

YAPILIŞI:

İlk olarak muz ve keten tohumu iyice birbirine yedirilerek sert kıvama getirilir. Sonrasında tüm malzemeler teker teker geniş bir kabın içine konularak iyice karıştırılır. Yarım saat kadar buzdolabında beklettikten sonra yağlı kâğıt konmuş tepsiye bir kaşık ve çatal yardımıyla karışımdan bir parça alınarak dizilir. Üzerine Hindistan cevizi serpilerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dk. Kadar pişirilir. Soğuması için kendi haline bırakılır. Ertesi gün tüketilmesi tavsiye edilir.

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here